Arjan stuitte op achtjarige leeftijd op een keyboard in de lokale speel-o-theek. Samen met zijn vader ontdekte hij de eerste muzikale tonen op dit instrumentje. De klavieren bespelen fascineerde hem enorm, en daarom mocht hij van zijn ouders op keyboardles. Deze interesse beperkte zich niet tot het keyboard; het groeide uit naar de piano en later ook naar het orgel.

Eerste begeleiding van een koor

De eerste ervaring met het begeleiden van een koor kwam op tienjarige leeftijd. Arjan begon met het begeleiden van kerkdiensten en werd al snel de vaste begeleider van een kinderkoor. Na ongeveer drie jaar keyboardlessen wilde Arjan meer weten over de piano. Tijdens zijn eerste jaar op de middelbare school nam hij een schooljaar pianoles bij zijn muziekleraar, waarmee hij zijn autodidactische vaardigheden verder ontwikkelde als pianist en organist.

Eerste CD

Op dertienjarige leeftijd nam Arjan zijn eerste CD op, wat landelijke bekendheid opleverde vanwege het feit dat hij als 13-jarige alles in eigen beheer organiseerde. Hij trad toe tot een schoolorkest en werd hoofdpianist van het orkest- en koorproject ‘For Peace en Freedom’. Tijdens pauzes op school was hij vaak te vinden achter de Boston vleugel, ontworpen door Steinway & Sons, een van de merken waar Arjan graag op speelt.

Brede muziekstijl en interesse

Arjan heeft jarenlang als vaste pianist gediend bij verschillende (gospel)koren, waar hij veel leerde over diverse muziekstijlen. Hij verleent regelmatig zijn medewerking aan diverse concerten (koren/instrumentaal) in binnen- en buitenland. Voor Stichting muzikale beleving zet Arjan zich in voor o.a. meer traditionele koor- en samenzang op televisie. Gedurende de jaren heeft Arjan zijn eigen geluid ontwikkeld op zowel de vleugel als het orgel. Zijn improvisatievermogen op verschillende muziekstijlen wordt als kenmerkend beschouwd.

Naast zijn passie voor muziek had Arjan op jonge leeftijd ook interesse in computers en ICT. Samen met zijn broer Tonie begon hij software te schrijven op een Philips P2000 computer. Terwijl Tonie afstudeerde als IT-ingenieur, begon Arjan naast zijn muzikale carrière zijn eigen ICT- en mediabedrijf. Beiden hebben jarenlang los van elkaar een eigen onderneming gehad en nauw samengewerkt. Tonie werkt nu als consultant, en Arjan is volledig actief in de media en muziek. Hoewel hij af en toe een IT-gerelateerde opdracht niet uit de weg gaat.