Arjan ontdekte op achtjarige leeftijd een keyboard bij de plaatselijk speel-o-theek. Met behulp van zijn vader haalde hij zijn eerste muzikale klanken uit het instrumentje. Het bespelen van de klavieren sprak hem erg aan en hij mocht daarom van zijn ouders op keyboardles. De interesse bleef niet bij het keyboard maar groeide uit naar piano en later ook naar orgel.

Eerste begeleiding van kinderkoor

Op tienjarige leeftijd begon Arjan met het begeleiden van kerkdiensten en werd hij begeleider van een kinderkoor. Na circa drie jaar les te hebben gehad op het keyboard wilde Arjan meer weten van de piano en volgde hij, tijdens zijn 1e schooljaar op het voortgezet onderwijs, pianoles bij zijn muziekleraar van de middelbare school. Met zijn autodidactisch vermogen heeft hij zich verder bekwaamd als pianist en organist.

Eerste CD

Op dertienjarige leeftijd nam Arjan zijn eerste CD op en haalde daarmee de landelijke pers, mede vanwege het feit dat hij als knul van 13 alles in eigen beheer had geregeld. Arjan kwam terecht bij een schoolorkest en werd hoofdpianist van het orkest- en koorproject ‘For Peace en Freedom’. In de pauze van de middelbare school was hij vaak te vinden achter de vleugel van school. Dit was een Boston vleugel, ontworpen door Steinway & Sons, een van de pianomerken waar Arjan graag op speelt.

Brede muziekstijl

Arjan is jarenlang vaste pianist geweest bij diverse (gospel)koren. In deze tijd heeft hij veel geleerd over de meest uiteenlopende muziekstijlen. Arjan verleent regelmatig zijn medewerking aan diverse concerten (koren/instrumentaal) in binnen en buitenland. In de loop der jaren heeft Arjan een eigen geluid weten te creëren op de vleugel en het orgel. Het improvisatievermogen op verschillende stijlen muziek mag als kenmerkend worden beschouwd.

ICT en media

De interesse van Arjan ging op vroege leeftijd niet alleen uit naar muziek maar ook naar computers en alles daaromheen. Samen met zijn broer Tonie begon hij software te schrijven op een Philips P2000 computer. Tonie studeerde af als IT ingenieur en Arjan begon naast de muziek zijn eigen ICT- en mediabedrijf. Zowel Tonie als Arjan hebben jarenlang los van elkaar een eigen onderneming gehad en nauw samengewerkt. Tonie verhuurt zich inmiddels als consultant en Arjan werkt volledig in de media en muziek. Hoewel hij af en toe een IT gerelateerde opdracht niet uit de weggaat.