Arjan kwam op achtjarige leeftijd voor het eerst in aanraking met de witte en zwarte toetsen. Hij ontdekte een keyboard bij de plaatselijk speel-o-theek. Met behulp van zijn vader haalde hij zijn eerste muzikale klanken uit het apparaat. Het bespelen van de klavieren sprak hem wel aan en hij mocht op keyboardles. De interesse bleef niet bij het keyboard maar groeide uit naar de piano en later het kerkorgel.

Op tienjarige leeftijd begon hij met het begeleiden van kerkdiensten, hij werd tevens begeleider van een kinderkoor op de piano. Na vier jaar keyboardles te hebben gehad wilde Arjan meer weten van de piano en ging hij pianoles volgen bij zijn muziekleraar van de middelbare school. Deze lessen duurden slechts 1 jaar. Hij kwam terecht bij een schoolorkest, werd hoofdpianist van het orkestproject ‘For Peace en Freedom’ en leerde zichzelf verder op de piano en het kerkorgel. Op de middelbare school nam hij muziek in zijn examenpakket en deed zo aardig wat basiskennis op voor de toekomst. In pauze was hij vaak te vinden achter de vleugel van school. Dit was een Boston vleugel, ontworpen door Steinway & Sons, een van de fabrikanten waar Arjan zijn voorkeur voor heeft.

Arjan is jarenlang vaste pianist geweest bij diverse (gospel)koren. In deze tijd heeft hij veel geleerd over de meest uiteenlopende muziekstijlen. Door prettige samenwerking met diverse dirigenten ontwikkelde hij zijn muzikale gaven naar een hoger niveau.

De interesse van Arjan ging op vroege leeftijd niet alleen uit naar muziek maar ook naar computers. Samen met zijn broer Tonie begon hij op een Philips P2000 computer de eerste software te schrijven. Tonie studeerde af als IT ingenieur en Arjan begon naast de muziek zijn eigen bedrijf. Beide broers hebben nu zelf een eigen IT-onderneming en werken nog altijd samen.

Arjan verleent regelmatig zijn medewerking aan diverse concerten (koren/instrumentaal) in Nederland, België, Frankrijk en Duitsland. In de loop der jaren heeft Arjan een eigen geluid weten te creëren op de vleugel en het kerkorgel. Het improvisatievermogen op verschillende stijlen muziek mag als kenmerkend worden beschouwd.

Sinds 2021 maakt Arjan onderdeel uit van Het Divertimento Trio (piano, dwarsfluit en viool).